Снимка ЕвропарламентътШефът на Европейската комисия отправи ясно послание към Европа и

...
Снимка ЕвропарламентътШефът на Европейската комисия отправи ясно послание към Европа и
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Европа и САЩ да се обединят в борбата с климатичните промени

Снимка Европарламентът

Шефът на Европейската комисия насочи ясно обръщение към Европа и една от най-големите страни. Европа и Съединени американски щати би трябвало да обединят напъните си в битката против изменението на климата и да се спогодят за нова регулаторна рамка за цифровия пазар, ограничавайки властта на огромните софтуерни компании, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Мюнхенската конференция по сигурността. 

Сигурна съм: споделеният трансатлантически ангажимент по отношение на задачата за реализиране на нулеви излъчвания (парникови газове) до 2050 година ще трансформира климатичният неутралитет в нов международен измерител “, съобщи Фон дер Лайен, представена от Ройтерс.

Европейският съюз (ЕС) се ангажира да занули своите въглеродни излъчвания до 2050 година, като американският президент Джо Байдън възприе сходна цел по отношение на Съединени американски щати.

Привържениците на битката с климатичните промени и учените предизвестяват, че повишението на световните температури би трябвало да бъде лимитирано до 1,5 градуса по Целзий до 2050 година, с цел да се избегнат катаклизми, които ще имат пагубни последствия, написа investor.bg.

В същото време Фон дер Лайен уточни, че Европейски Съюз, дружно със Съединени американски щати, би трябвало да си сътрудничат за основаването на " устав за цифровата стопанска система ", който да е годен в международен мащаб и да се основава на " демократични полезности, човешки права, плурализъм и отбрана на персоналния живот ".

" Ние просто не можем да оставим решения, които оказват голямо въздействие върху нашата народна власт, на компютърни стратегии без никакъв човешки контрол или на управителните препоръки в Силициевата котловина ", акцентира Фон дер Лайен.

Тя означи, че решението на Фейсбук за австралийското законодателство за издание на вести, съгласно което потребителите в Австралия няма да могат да споделят вести, е „ артикул на дерегулирания цифров свят “.

На конференцията ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да предизвикват взаимния продан на данни като част от техния развой на " дигитален преход ".

В допълнение към съдействието на цифровия фронт двете страни би трябвало да се съсредоточат и върху развиването на икономическо съдействие, акцентира той. Сега Брюксел и Вашингтон се нуждаят от " нов основополагащ пакт ", който ще се основава на " полезности, разцвет и въздействие ", означи Мишел.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР